Ko je Dušan Borovčanin, novopostavljeni direktor preduzeća „Expo 2027“?

Foto: Youtube screenshot

Ključne tačke
  • Vlada Srbije osnovala je preduzeće „Expo 2027“, a za direktora je imenovan Dušan Borovčanin, objavljeno je u „Službenom glasniku“.
  • Prodekan je za nastavu i docent na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, Univerziteta Singidunum u Beogradu gde je diplomirao i doktorirao.
  • Dosadašnji direktor Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije kroz projekat prakse radio je u hotelima Square Nine i Holiday Inn u Beogradu, a godinu dana je bio asistent direktoru prodaje u Mona plaza hotelima.

Vlada Srbije osnovala je preduzeće „Expo 2027“, a za direktora je imenovan Dušan Borovčanin, objavljeno je u „Službenom glasniku“.  

Ukupan upisani osnovni kapital privrednog društva je milion dinara.  

To privredno društvo, kako je navedeno, osniva se na neodređeno vreme u cilju realizacije međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027, koja će biti održana u Beogradu.  

Za direktora tog preduzeća, čije je sedište u Beogradu, u Ulici Kralja Milana 5, izabran je dosadašnji direktor Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije Dušan Borovčanin.

Praksa u hotelima 

Prema biografiji na sajtu Univerziteta Singdinum Borovčanin je rođen 28.11.1991. u Beogradu.

Prodekan je za nastavu i docent na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, Univerziteta Singidunum u Beogradu gde je diplomirao i doktorirao.

Gostujući je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Strazburu.

Prema biografiji na Linkedinu, od 2014. do 2016.godine bio je potpredsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS).

Pre toga radio je po hotelima. Kroz projekat prakse radio je u hotelima Square Nine i Holiday Inn u Beogradu, a godinu dana je bio asistent direktoru prodaje u Mona plaza hotelima.

Kontakt je važan

U intervju za HotelManager.rs rekao je jednom prilikom da kongresni turizam doprinosi Srbiji “najviše i najdirektnije”. “Jednostavno ne mogu se važni i krupni poslovi dogovoriti isključivo preko email-a. Ljudski kontakt je važan. Svaki taj sastanak, konferencija i kongres kao ishod vrlo često ima novi posao, novu razmenu i transfer znanja, novu priliku za novi projekat i slično.”

Borovčanin je dobitnik priznanja „The meeting star“ kao najuticajniji predstavnik destinacije u Evropi od strane Kongres Magazina. Nosilac je stipendije Ministarstva prosvete, nauke i visokog obrazovanja kao jedan od 1.000 najtalentovanijih mladih istraživača u zemlji.

Član je uređivačkog odbora dva međunarodna naučna časopisa „Academica Turistica – Tourism and Innovation journal” i “International Journal of Business Events and Legacies”.

Govori, francuski, engleski i italijanski jezik. Zaljubljenik u sport, turizam i hotelijerstvo. Ponosni finišer preko 10 polumaratona i rekreativni teniser, navodi se u biografiji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde