„Kriptovalute su kinesko oružje protiv SAD“

Osnivač PayPala Piter Til pozvao je američku vladu da pooštri propise o kriptovalutama, navodeći da su one „kinesko finansijsko oružje protiv SAD“, javio je Bloomberg, prenosi Investitor.me. 

„Pitam se da li u ovom trenutku i o bitcoinu treba delimično razmišljati kao o kineskom finansijskom oružju protiv SAD. Preti fiat novcu, ali posebno američkom dolaru. Ako Kina teži bitcoinu, možda iz geopolitičke perspektive, SAD treba da postavi neka oštrija pitanja o tome kako tačno to funkcioniše“, rekao je on na virtuelnom događaju o američko-kineskim odnosima za Fondaciju Richard Nixon.

Til je dodao da bi zaposlene u kompaniji Google trebalo ispitati da li su njihove tehnologije navodno korišćene u prijavljenim kineskim pritvorskim logorima u Ksinjiangu.

I nije tu stao. Rekao je da bi Vašington trebalo da dodatno prouči Apple radi veza sa fabrikom Foxconn u Kini, da SAD treba da sledi indijsku zabranu TikToka, ali i kritikovao Facebook zbog promocije „budne politike“, dodajući da je kompanija odbila da podrži proteste u Hong Kongu prošle godine.

Til je napustio Silicijumsku dolinu 2018. godine i nazvao je „jednopartijskom državom“.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde