Lidl Srbija sprema izgradnju i trećeg logističkog centra kod petlje Bubanj potok

Foto: Envato Elements / NewJadsada

Posle Nove Pazove i Lapova, kompanija Lidl Srbija planira izgradnju i trećeg logističkog centra u Srbiji. Ovaj bi trebao da bude južno od petlje Bubanj potok.

Kako piše eKapija, tim povodom na javnom uvidu je Plan detaljne regulacije za zonu komercijalnih i privrednih sadržaja duž auto-puta Beograd-Niš, južno od naplatne rampe Bubanj potok, za deo celine 2 – ceo blok 2 i delove blokova 1 i 3, gradske opštine Voždovac i Grocka.

Prostor za koji se radi plan zauzima oko 51,55 hektara, a kako se navodi „predstavlja značajan razvojni potencijal grada“. Privredno-komercijalne delatnosti u okviru tog prostora planirane su na oko 43,5 ha, BRGP 650.000 m2. Ukupno se tu može zaposliti 8.000 ljudi, piše u planu koji je na uvidu do 8.aprila.

Planom se predviđa potpuna transformacija velikih neizgrađenih površina duž autoputa i formiranje nove lokacije za razvoj privrednih i komercijalnih delatnosti – logističkog kompleksa. Za aktiviranje ove zone neophodno je najpre opremanje primarnom saobraćajnom i infrastrukturnom mrežom i objektima, dodaje se.

Lidl Srbija uložio već preko 120 miliona evra u logističke centre

Da podsetimo, Lidl je drugi logistički centar kompanije u Lapovu pre dve godine uložio sedamdeset miliona evra.

Taj logistički centar prostire se se na 57 hiljada kvadratnih metara, ima kapacitet za skladištenje više od 35.000 paleta i 130 rampi za utovar i istovar robe.

Prvi u Novoj Pazovi otvoren je 2018. godine. Prostire se na 45.000 m2 i ima 30.000 paletnih mesta. Kako je tada rečeno, u njega je uloženo 55 miliona evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde