Milanović: Isplata naknade štete je drastično skočila

Foto: Dunav osiguranje

“Kompanija „Dunav osiguranje“ godišnje ima blizu 50.000 odštetnih zahteva iz osnova osiguranja motornih vozila, i visok stepen ažurnosti u rešavanju tih zahteva. To su sve pokazatelji da je i cela delatnost osiguranja napredovala u tom segmentu, čime dodatno stiče autoritet i poverenje građana,” rekao je Miloš Milanović, član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“ na panelu „Sigurni na četiri točka“ i dodao da je potrebno mnogo raditi na očuvanju i podizanju svesti o  značaju osiguranja.

“Kompanija „Dunav osiguranja“ ima od 30 do 32 odsto tržišnog učešća u osiguranju od auto-odgovornosti. U poslednje vreme imamo značajan rast  kasko osiguranja,” rekao je Milanović. On ističe da kompanija u ponudi ima i osiguranje pravne zaštite, koje nije toliko razvijeno.

“Mi pružamo našim građanima, mogućnost da imaju osiguranje u situacijama kada su najčešće odgovorni za izazivanje saobraćajne nezgode, a s druge strane osiguranje pomoći na putu i osiguranje od nezgode vozača i putnika u vozilu, kao i osiguranja od invaliditeta koji mogu doživeti prilikom saobraćajne nezgode, to je neka dodatna vrsta osiguranja koja beleži postepen ali konstantan rast,” kaže i dodaje da će “Dunav osiguranje” u narednom periodu raditi na tome da pruži građanima širu lepezu mogućnosti.

On smatra da vozači pre svega treba da imaju osnovna znanja šta žele ekonomski da zaštite, jer osiguranje je, kako kaže, u stvari ekonomska zaštita njihovih interesa, onih imovinskih, ili pak odgovornosti.

U pogledu bezbednosti saobraćaja jako je bitno da vozila koja učestvuju u saobraćaju budu tehnički ispravna, kaže Milanović, a „Dunav osiguranje“ je dala veliki doprinos, “pre svega stoga što u sistemu “Dunav auta”  posedujemo 72 linije tehničkog pregleda širom Srbije i pokušavamo da u segmentu kvalitetne procene štete, ne samo za naše osiguranike već i za druge institucije, kvalitet usluga, a samim tim i bezbednosti u saobraćaju, podignemo na još viši nivo.”

On naglašava i da vidovi naknade štete danas znatno rastu zato što su servisi značajno podigli cene, a tu je i nedostatak polovnih delova.

“Isplata naknade štete je drastično skočila. Danas je teško da ima materijalne štete koja je manja od 2.000 evra. Nematerijalna šteta, kada govorimo o lakim povredama, na nivou je od oko 200.000 dinara. Posledice većeg obima su štete u milionskim iznosima,” objasnio je Milanović.

Na panelu „Sigurni na četiri točka“ eminentni stručnjaci govorili su o bezbednosti u saobraćaju, merama koje svi možemo i treba da preduzmemo, kao i o tome koliko je u tom procesu važna uloga auto-osiguranja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde