Naočare su luksuz: LVMH kupuje poznati brend iz SAD

Foto: Envato Elements / kroshka__nastya

Modni gigant LVMH dogovorio je za 80 miliona dolara kupovinu proizvođača naočara Barton Perreira iz Los Anđelesa, objavio je Wall Street Journal.

Kompanije koje prodaju luksuznu robu okrenule su se naočarima, kozmetičkim proizvodima i mirisima kao sredstvo da privuku novu grupu mlađih potrošača koji možda nemaju sredstava da kupe torbicu ili sat, ali bi to mogli učiniti u budućnosti.

Brend poznatih

Barton Perreira je stekao privržene sledbenike u SAD poslednjih godina, zvezde poput Sandre Bulok, Demi Lovato i Rajana Goslinga. Brend, čiji se okviri proizvode u Japanu, upravlja prodavnicama u nekoliko gradova u SAD uključujući one u Njujorku i Aspenu.

Brend su 2007. osnovali Bil Barton i Peti Pereira, koji će ostati u kompaniji.

„Brend je poznat i dobro postavljen u SAD, ali vidimo ogromnu priliku da ga proširimo“, rekao je Alesandro Zanardo, koji vodi LVMH odeljenja za naočare, Thelios.

Šta je Thelios?

Thelios, koji je LVMH formirao 2017.godine,  kreira i distribuira okvire za Dior, Fendi i Givenchi, između ostalih LVMH brendova. Udvostručio je prodaju u poslednje dve godine, podstaknut kupovinom licenci za više LVMH brendova, kao i širenjem na nova tržišta.

Pored kupovine licenci za LVMH brendove, uključujući Celine, Stella McCartnei i Fendi, Thelios je takođe nastojao da se proširi putem akvizicija. U septembru je najavio da će kupiti francuski brend naočara za sunce vrhunskog kvaliteta Vuarnet za nepoznatu sumu.

Očekuje se da će tržište naočara dostići vrednost od 246,47 milijardi dolara do 2030. godine, u odnosu na 161,61 milijardu dolara u 2023, prema istraživačkoj firmi Fortune Business Insights.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde