Nekada najmlađa milijarderka na svetu povlači se sa čela svoje firme

Foto: Bumble / Kristen Kilpatrick

Osnivačica i izvršna direktorka jedne od najvećih dejting aplikacija na svetu “Bumble” i nekada najmlađa milijarderka na svetu, povlači se nakon skoro 10 godina na njenom čelu.

Vitni Vulf Herd, koja je osnovala kompaniju 2014. godine, postaće izvršna predsednica kompanije. Na njeno mesto dolazi Lidijan Džons.

U intervjuu za Wall Street Journal, Vulf Herd je rekla da želi da „inovira za budućnost Bumble-a i da nas odvede 10 godina unapred“.

Vulf Herd (34) postala je najmlađa žena milijarderka na svetu kada je u februaru 2021. izvela Bumble na berzu. Ipak, danas prema Forbes-u njeno bogatstvo je manje od milijardu dolara (510 miliona).

Ona je nakon što je bila deo osnivačkog tima Tinder-a stvorila kompaniju 2014. godine a razlika od ostalih aplikacija bila je što je ženama dala kontrolu nad interakcijama.

Vulf Herd je rekla da je bila inspirisana da stvori platformu na kojoj žene „prave prvi korak“ zbog svoje frustracije arhaičnim rodnim normama koje kontrolišu ‘dejtove’.

Džonsova dolazi iz Slack-a

Džons preuzima funkciju šefa Bumble-a. Pre ovoga, bila je izvršna direktorka Slack-a, platforme za instant poruke popularne na radnim mestima, od januara 2023.

Pre toga je radila u Slack-ovoj matičnoj kompaniji Salesforce i Microsoft-u.

Džons je rekla za Wall Street Journal da će se fokusirati na korišćenje veštačke inteligencije u Bumble-u.

„AI može da igra tako veliku ulogu u ubrzavanju ljudi da pronađu pravu osobu, pronađu prave prijatelje i pravu zajednicu“, rekla je ona.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde