Najmlađa žena koja je sama zaradila svoju milijardu

Poslednji članci iz ove rubrike

Početkom februara pisali smo o jednoj aplikaciji koja se spremala da izađe na berzu i napravi tamo značajan rezultat. Dejting aplikacija Bumble to je i uradila, napravila pravi bum, a osnivačicu aplikacije učinila milijarderkom.

Kako prenosi BBC, Vitni Vulf Herd (31) postala je najmlađa žena na svetu koja je sama zaradila svoju milijardu, odnosno – novac nije nasledila ili dobila nakon razvoda. 

Herd je pre Bumble-a bila deo osnivačkog tima Tindera, ali je nakon nesuglasica sa drugim rukovodiocima napustila tu kompaniju. Ubrzo nakon odlaska, podnela je tužbu protiv seksualnog uznemiravanja, što su iz kompanije koja upravlja Tinderom odbacili, ali su svakako platili više od milion dolara kako bi postigli nagodbu.

Šta je Bumble?

Bumble je osnovala uz pomoć ruskog investitora Andreja Andrejeva, koji je imao udela i u aplikaciji Badoo, a akcije obe kompanije je prodao u novembru 2019. 

Specifičnost Bumble-a je to da na njoj žene prave “prvi korak”.

Aplikacije za upoznavanje (dejting aplikacije) doživele su ekspanziju tokom pandemije koronavirusa, a prema nekim podacima 20 najposećenijih imali su 1,5 milion korisnika na dnevnom nivou.

Preporučujemo

Pratite nas