Meta traži 10.000 stručnjaka u Evropi

Poslednji članci iz ove rubrike

Kompanija Meta je saopštila da će najveći broj novozaposlenih u idućih nekoliko godina, koji će učestvovati u izgradnji mreže Metaverzuma, raditi na daljinu iz osam zemalja Evrope.

Meta se nada da će tako proširiti tim svojih talenata izvan tradicionalnih centara kao što su Velika Britanija i Irska, a očekuje da će zaposliti oko 10.000 ljudi.

“Sada mislimo da moramo potražiti saradnike u celoj Evropi”, rekla je portparol kompanije Keli Kazins. “Talenat je tamo. Hoćemo da crpimo taj talent.”

Potražnja za tom vrstom stručnjaka je poslednjih nekoliko godina iznad ponude. Samo u Nemačkoj je krajem 2021. nedostajalo 96.000 stručnjaka iz te branše – radi se o softverskim inženjerima, produkcijskim menadžerima i administratorima informacijske tehnologije. Prema aktualnim anketama dve trećine kompanija očekuju da će se manjak stručnjaka povećavati.

Najverovatnije će ovaj potez američke kompanije povećati i pritisak na evropske kompanije da stvore vlastite smernice za hibridni rad i rad na daljinu za talente iz područja visokih tehnologija, piše Deutsche Welle.

Kazins kaže da se saradnici, čija uloga u kompaniji to dozvoljava, mogu odlučiti za rad na daljinu: „Možda su radili u Irskoj, a žele raditi iz Španije ili Nemačke. To je opcija koja je na raspolaganju.” Meta će plaćati saradnike po tarifi koja je uobičajena na mestu stanovanja.

Preporučujemo

Pratite nas