Nemački ‘e.Go’ proizvodiće se u Severnoj Makedoniji

Vlada Severne Makedonije i nemački Next e.GO Mobile potpisali su sporazum o državnoj podršci za investiciju nemačkog proizvođača električnih automobila u Tetovu.

Kako je saopšteno na potpisivanju tog ugovora, u toku je investicija koja predviđa kompletnu proizvodnju električnih ’e.GO’ automobila u Tehnološko-industrijskoj razvojnoj zoni (TIRZ) „Tetovo“.

Ugovor o podršci ulaganja u proizvodnju električnih automobila s nemačkom kompanijom potpisala je Direkcija za tehnološko-industrijske razvojne zone u ime Vlade Severne Makedonije, ali detalji tog dokumenta nisu objavljeni, prenose agencije.

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski rekao je da se „danas postavljaju temelji investicije koja je samo u prvoj fazi „teška 130 miliona evra“ i koja će otvoriti najmanje 890 novih dobro plaćenih radnih mesta“.

Električni automobil ’e.Go’ koji će se proizvoditi u TIRZ-u u Tetovu je, kako je istakao, „korisan za urbane sredine, a u isto vreme održiv, inovativan, ekonomičan i bez emisije štetnih gasova“.

Fabrika koja će se graditi ovde u zoni TIRZ u Tetovu sastavni je deo globalnih proizvodnih kapaciteta ‘e.Go’ namenjenih snabdevanju domaćeg i međunarodnog izvoznog tržišta, rekao je Kovačevski.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde