Nemci kupili bugarsku e-commerce kompaniju koja ima kancelariju i u Beogradu

Foto: Envato Elements / FabrikaPhoto

Nemački provajder softvera i digitalnih usluga Valantic saopštio je da je kupio bugarsku kompaniju za razvoj tehnologije e-trgovine Aiopsgroup kako bi poboljšala svoju ponudu na brzorastućem tržištu e-trgovine.

Vlasnička platforma za praćenje i analizu podataka koju je kreirala bugarska kompanija ojačaće Valantic-ov portfolio sa rešenjima za e-trgovinu zasnovanim na korisničkom iskustvu (CKS) za globalne prodavce na malo, prenosi SeeNews.

Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni.

Osnovana 2019. godine, Aiopsgroup sa sedištem u Sofiji dizajnira, razvija i optimizuje tehnologiju za B2C i B2B kupovinu na mreži zasnovanu na Salesforce-u. Njegovi klijenti su PUMA, Rossignol, Fenix Outdoor, kao i modni brendovi MCM Worldvide i Acne Studios. Aiopsgroup ima i druge kancelarije u Beogradu i Amsterdamu, kao i u Italiji, SAD, i Indiji, sa ukupno preko 150 zaposlenih.

Vlasnički alat Aiopsgroup-a, koristeći Splunk analitiku podataka, pomaže u nadgledanju u realnom vremenu preko 200 ključnih indikatora učinka (KPI) za prodaju, plaćanje i transakcije narudžbi, kao i razmenu podataka sa informacijama o proizvodima i sistemima za upravljanje porudžbinama. Kompanija pruža kompletne usluge, od konsaltinga strategije e-trgovine i dizajna arhitekture preko razvoja i implementacije sistema e-trgovine do migracije platforme i non-stop podrške.

Valantic sa sedištem u Minhenu ima više od 500 velikih korporativnih klijenata, uključujući 32 od 40 najvećih nemačkih kompanija koje se nalaze na Frankfurtskoj berzi.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde