Više
  - Reklama -

  NIS u martu planski zaustavlja proizvodnju u Pančevu

  Još članaka iz ove rubrike

  U Rafineriji nafte Pančevo u martu će biti sprovedena planska obustava proizvodnje tokom koje će biti izvedeni radovi čija se vrednost procenjuje na 470 miliona dinara, saopštila je Naftna industrija Srbije.

  Svi radovi na čišćenju, reviziji i sanaciji opreme, kao i investicioni projekti biće izvedeni u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima bezbednosti na radu.

  NIS navodi da će zbog aktivnosti biti zaustavljeni proizvodni procesi u svim najvažnijim postrojenjima rafinerije, a dodaje se da obezbeđene zalihe garantuju nesmetanu otpremu i uredno snabdevanje tržišta svim vrstama derivata tokom obustave rada postrojenja.

  Ključne aktivnosti u rafineriji biće obavljena na postrojenju S-44501 (Klaus) u cilju povećanja pouzdanosti rada postrojenja, a značajni investicioni radovi planirani su na postrojenju za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FČ kompleks), kao i na Atmosferskoj destilaciji.

  NIS navodi da će biti realizovan i niz ranije usaglašenih tehničko-tehnoloških izmena u cilju povećanja energetske efikasnosti rafinerije i poboljšanja rada preradivačkog kompleksa tokom leta.

  Na radovima će biti angažovano više od 250 zaposlenih NIS-a i eksternih izvođača, navodi se u saopštenju.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo