Više
  - Reklama -

  Ništa od radničkog sindikata u Amazonu

  Još članaka iz ove rubrike

  Kompanija najbogatijeg čoveka na svetu izborila se sa radnicima i po svom sudeći neće imati problema sa sindikatom radnika jer ga , za sada, neće ni biti.

  Na glasanju radnika skladišta u Alabami pobedili su oni koji glasali protiv pristupanja američkom sindikatu maloprodaje i veleprodaje RWDSU, čime je propao pokušaj uspostavljanja prvog Amazonovog sindikata radnika u Sjedinjenim Državama. 

  RWDSU najavljuje tužbe zbog toga što je navodno Amazon ilegalno uticao na ishod glasanja, ali kompanija Džefa Bezosa negira optužbe, rekavši da “naporno radi na osluškivanju zabrinutosti i napretku”, prenosi Seebiz.

  Ovaj poraz je, kako pišu američki mediji, naglasio slabost radničkog pokreta u SAD-u, a deonice Amazona porasle su dodatnih 0,8 odsto nakon poraza.

  Amazon je sve vreme tvrdio da većina zaposlenih ne želi sindikat, niti ga treba. Kompanija već govori da radnicima pruža brojne pogodnosti i minimalnu platu od 15 dolara na sat. Protivljenje sindikatu nikada nije bilo skriveno – pokušali su da odlože glasanje, zahtevali glasanje uživo, organizovali obavezne sastanke sa zaposlenima i platili objave u lokalnim medijima, prenosi Guardian.

  Od svog osnivanja 1995. godine, Amazon je više puta bio na udaru kritika zbog držanja zaposlenih pod stalnim nadzorom i pritiskom da ispuni teško dostupne kvote. 

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo