NLB Banka i Komercijalna banka postaju jedna banka

Nakon dobijanja svih regulatornih dozvola, kao i registracijom pripajanja u Agenciji za privredne registre, uspešno je okončan višemesečni postupak pravnog spajanja NLB Banke i Komercijalne banke, članica NLB Grupe, u jednu banku koja od nastavlja da posluje pod novim imenom – NLB Komercijalna banka.

Postupak statusne promene pripajanja zvanično je pokrenut nakon objave nacrta Ugovora o pripajanju u oktobru 2021. godine. Tada je definisano da se NLB Banka pripoji Komercijalnoj banci koja nastavlja da posluje kao univerzalni pravni sledbenik, na način propisan zakonskim i podzakonskim aktima, kao i opštim aktima društava.

Ovo je prvi od poslednjih nekoliko koraka u dugom i zahtevnom procesu spajanja NLB banke i Komercijalne banke u NLB Komercijalnu banku i naši timovi su temeljno pripremljeni kako bi se operativno spojili sistemi,“ istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke i dodao da nova NLB Komercijalna banka ostaje posvećena strateškom cilju – jačanju servisa i tržišne liderske pozicije u Srbiji, a NLB Grupa uspostavljanju liderske pozicije u regionu.

Dane prvomajskih praznika timovi dve banke iskoristili su za finalno spajanje baza i sistema, kako bi klijentima 4. maja spremni poželeli dobrodošlicu u novu NLB Komercijalnu banku.

Za sva dodatna pitanja, kljienti mogu da posete veb sajt www.nlbkb.rs ili nas kontaktiraju na 011/20-18-600 ili kontakt.centar@nlbkb.com.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde