Više
  - Reklama -

  Novi američki predsednik prvog radnog dana dobio zahtev od Amazona

  Još članaka iz ove rubrike

  Juče je u Vašingtonu inaugurisan novi američki predsednik Džo Bajden, a istog dana reagovala je biznis zajednica. Kako pišu američki mediji, kompanija Amazon  poslala je pismo predsedniku gde ga obaveštavaju da je ova kompanija spremna da asistira u vakcinaciji 100 miliona građana u 100 dana što je jedno od Bajdenovih obećanja.

  Amazon nije ispustio priliku da napomene da u kompaniji radi 800,000 ljudi i da je većina zaposlena u distributivnim centrima i radnjama na takozvanoj „prvoj liniji“ i da ti radnici moraju da prime vakcinu protiv koronavirusa što je pre moguće.

  Ovo nije prvo pismo Amazona a tiče se vakcinacije. Oni su to učinili još u decembru i tražili da im vakcina „bude dostupna u najkraćem mogućem roku“.

  I nije Amazon jedina kompanija koja je to učinila. Mediji navode da su slična pisma stigla i od Ubera, kao i od „Nacionalne ritejl federacije“ koja zastupa ritejl industriju.

  Neke druge kompanije podstiču svoje zaposlene da se vakcinišu. Tako nemački diskontni lanac supermarketa  Lidl  nudi ekstra naknadu od 200 dolara svim zaposlenima u SAD koji se vakcinišu protiv kovida 19. Slične poteze napravili su i konkurenti na američkom maloprodajnom tržištu poput Aldija i Dollar Generala, kao i kompanije za dostavu namirnica Instakart.

  1 KOMENTAR

  Komentari su zatvoreni.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo