Ovo je 5 najboljih LinkedIn profila

Da li i vama LinkedIn u poslednje vreme liči na Instagram ili Facebook? Da ne kažemo TikTok?

Iako je počeo sa radom pre skoro 20 godina, LinkedIn, barem kod nas, postaje sve popularnija mreža. Taj uspon popularnosti u Srbiji počeo je pre 4-5 godina, a sa sve većim brojem korisnika, sadržaj je počeo da se menja.

Od ‘transfer blama’ postova, trolova, onih koji samo dele viralne postove kako bi skupili više ‘lajkova’, stigli smo do deljenja patetičnih priča iz običnog života, ‘simpatičnog contenta’ zgodnih zubarki i najezde ‘lajfkoučeva’, stručnjaka za sve i svašta, i karijerista koji svako malo promene posao i to oduševljeno objave na ovoj mreži.

Jedino što se nije promenilo je ‘standardni pozdrav’ na ovoj mreži:

“Bravo Miro!”

“Hvala Mile!”

Međutim, i dalje postoje pojedinci i grupe koji ovu mrežu koriste za ono što ona i služi. I to rade jako dobro. Ovaj izbor koji sam napravio ne uključuje one sa najviše pratilaca ili sa najvećim ‘engagement’-om, već su oni neka suština LinkedIn-a i predstavljaju pravi primer kompanijama i pojedincima kako izgleda dobar, kvalitetan i koristan profil.

Najbolji LinkedIn profil: Demotivacija

Demotivacija je ubedljivo najbolji profil na LinkedIn-u. Odgovorno tvrdim. Demotivacija je opasna satira u kojoj možemo da se svi prepoznamo. Demotivacija predstavlja naš odnos prema poslu, prema životu, prema autoritetima (kao i njih prema nama). Kroz likove Gorana (koji je nedavno dao i prvi i ekskluzivni intervju baš za Bonitet.com) i Slavice, možete prepoznati gotovo svaku situaciju koja vam se dešava na radnom mestu. Ono što preporučujem je da ako pratite Demotivaciju, pratite i njihove komentare na postove “tumača stvarnosti” poput omiljenog GeriVija, jer je to možda i nešto najduhovitije što možete pročitati na ovoj mreži.

Mišković i Tedeski

Ako ste direktor, vlasnik biznisa i slično, i želite kvalitetan LinkedIn profil, samo izaberite jedan od načina na koji ova dva biznismena to rade. Sa jedne strane, imamo osnivača Delta Holdinga Miroslava Miškovića. Mišković je od početka godine objavio možda desetak postova, ali ti postovi se pojavljuju kada je neki bitan trenutak za kompaniju i zaslužuje komentar predsednika iste ili je vezan za neke njegove aktivnosti. Vrlo umereno i vrlo sa merom.

Sa druge strane, predsednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeski je vrlo aktivan na mreži.  Ne postoji aktivnost u Atlantic Grupi, a da Tedeski o tome nije objavio ili šerovao post. Sve uz poruku ‘Mi smo Atlantic Grupa’. Pored toga, Tedeski objavljuje novosti iz KK Cedevita Olimpija, kao i najnovije mikseve koje pravi na MixCloud, jer je poznato da je ljubitelj muzike.

Goran Jankuloski

Jedan od retkih naloga koji se drži svoje priče. Jankulovski je menadžment partner u marketinškoj kući “Žiška”, ima vrlo aktivan i popularan LinkedIn profil, ima pravu ciljnu grupu i od toga ne odstupa. Kod njega se u formu podkasta, anketa ili samo dijaloga na određene teme, priča o advertajzingu, kreativnosti, društvenim mrežama, komunikaciji generalno, psihologiji. Sve ono što bi nekoga ko je vodama marketinga i trebalo da zanima.

CBRE South Eastern Europe

Ako je vaše zaduženje da vodite profil neke kompanije, pogledajte LinkedIn stranu CBRE South Eastern Europe.

Ona je primer kako jedna kompanijska LinkedIn stranica treba da izgleda. Najnovije informacije o kompaniji, novi ljudi, novi poslovi, analize tržišta, sve na jednom mestu i sve jako lepo upakovano. Moram priznati da je ova stranica u nekoliko slučajeva bila izvor informacija ili podataka koje smo objavili i na našem portalu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde