Više
  - Reklama -

  Povučen oglas koji navodi penzionere da ulože u bitcoin

  Još članaka iz ove rubrike

  Oglas koji je platforma za razmenu kriptovaluta Coinfloor objavila u listu Northamptonshire Telegraph zabranjen je zbog „neodgovornog“ promovisanja investicija u bitcoin.

  Uprava za standarde oglašavanja (ASA) saopštila je da je kampanja ciljala penzionere, za koje se smatra da ne znaju mnogo o toj temi.

  Uprava je skrenula pažnju na korišćenje fraze „nema smisla držati novac u banci“, a da je izjava o odricanju odgovornosti  ili ono što se naziva „disclaimer“ štampana malim slovima „nedovoljna za celokupnu poruku oglasa“.

  Inače, na celoj stranici se nalazila fotografija kupca Coinfloora sa ličnim svedočenjem o tome kako je deo svoje penzije uložila u bitcoin putem ove platforme.

  Danas nema smisla držati ga u banci – kamate vređaju. Zbog toga sam kada sam dobila penziju trećinu uložila u zlato, trećinu u srebro, a ostatak u bitcoin. Za mene je bitcoin digitalno zlato i omogućilo mi je da preduzmem korake kako bih osigurala gotovinu koju već imam,” navodi korisnica oveplatforme u oglasu.

  ASA je uložila dve žalbe a to su da oglas nije razjasnio rizike povezane sa bitcoin investicijama i da je oglas „društveno neodgovoran“ jer je sugerisao da je kupovina bitcoina dobar ili siguran način za ulaganje nečije ušteđevine ili penzije.

  U svoju odbranu, Coinfloor je saopštio da oglas predstavlja perspektivu kupca, a ne lični pogled kompanije.

  Northamptonshire Telegraph, u kojem se oglas pojavio, saopštio je da oglas neće ponovo objaviti ukoliko ne bude promenjen na odgovarajući način, piše BBC.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo