Prodata Geneks kula

Foto: Twenty20

Geneks kula u Beogradu prodata je iz trećeg pokušaja za 2,4 milijarde dinara.

Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a kako je objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika kupac je preduzeće Eureka bar doo iz Beograda, prenose boegradski mediji.

Prema APR-u, vlasnik ovog preduzeća, koje je registrovano za usluge pripremanja i posluživanja pića, je Aleksandar Kajmaković, a direktor Marko Milovanović.

Geneks kulu su prvo nudili za dve milijarde dinara, zatim  za 1,46 milijardi dinara. Sada, treći put za manje od godinu dana, Geneks kula u Beogradu – tačnije njen poslovni ceo – početkom januara ponuđena je na prodaju za nešto više od 834 miliona dinara.

Kako javlja N1, prvi put se u oglasu pojavila i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula – spomenik kulture još od 2021. godine i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.

Novi vlasnik kupio je poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde