Reorganizacija Applea zbog proizvodnje električnih automobila?

Poslednji članci iz ove rubrike

Kompanija Apple potvrdila je da će njihov dugogodišnji prvi čovek hardverskog odseka, Den Rikio, dobiti „drugo radno mesto koje će se fokusirati na novi projekat“, ali će i dalje biti odgovoran direktno Timu Kuku.

Rikio u Appleu radi od 1998. godine, i od tada je učestvovao u projektima razvoja hardvera – od prvog iMaca pa sve do iPhonea 12 i novih Macova s Appleovim čipovima. Bio je zadužen i za sastavljanje timova hardverskih inženjera kao i planiranje i organizaciju masovne proizvodnje. Rikio će po novoj odluci biti potpredsednik inženjerskog odseka, a iz kompanije poručuju da će „nastaviti igrati ključu ulogu u oblikovanju budućnosti Appleovih proizvoda“.

Ovo je jedan od poteza koji se tumači da plod “šuškanja” o tome da se Apple ozbiljno priprema na razvoj i proizvodnju električnih automobila, a da ona nisu bez osnova govori i to da Apple u razvoju ima toliko velik i bitan „sporedni“ projekt da je na njega poslao svog najboljeg čoveka, stručnog u razvoju hardvera i organizovanju serijske proizvodnje, piše Bug.hr

Umesto Rikia, hardverski odsek Applea zadužen za kompjutere, mobilne telefone i ostale poznate proizvode od sada će voditi Džon Ternus, koji je u kompaniji zaposlen od 2001. godine. Prvo je radio u odseku za dizajn proizvoda, a od 2013. godine ima i ulogu potpredsednika odseka hardverskog inženjerstva. Poslednji veliki projekt kojeg je vodio bila je izrada hardvera za iPhone 12, kao i tranzicija Macova na Appleove procesore. Od sada će Ternus držati i poziciju starijeg podpredsednika hardverskog odseka.

Preporučujemo

Pratite nas