Srpska Inspira grupa krenula sa poslovanjem u BiH

Foto: autohub.ba

Inspira grupa koja okuplja šest digitalnih biznisa, godinu dana od rebrendiranja iskoračila je sa biznisom prodaje auto delova van Srbije. Njene platforme za prodaju auto delova posluju uspešno već 4 godine u Srbiji, sa dve online prodavnice autohub.rs i prodajadelova.rs, a od ovog meseca su i na teritoriji BiH.

Novi portal autohub.ba sa preko milion auto delova u ponudi predstavlja zaokružen sistem nabavke, prodaje, logistike zahvaljujući partnerstvima sa velikim brojem lokalnih i međunarodnih distributera auto delova. Kupcima je na raspolaganju i korisnički servis dostupan putem chat-a, telefona, mejla i društvenih mreža, a u njemu rade bivši auto serviseri i prodavci auto delova sa višegodišnjim iskustvom.

Svaki rezervni deo se proverava preko broja šasije, pažljivo pakuje i kupcima dostavlja na željenu adresu u roku od 1 do 2 radna dana.

Nikola Đurović, direktor ProdajeDelova i AutoHub-a, ističe da je, nakon uspešnog razvoja poslovanja i vodeće pozicije na domaćem tržištu, širenje na regionalna tržišta predstavlja logičan korak daljem rastu i razvoju biznisa.

„Tržište Bosne i Hercegovine je odabrano kao prvo u nizu zbog toga što segment prodaje auto delova preko interneta na tom tržištu nije dovoljno razvijen, te ne postoje profesionalni konkurenti, vozni park je sličan kao u Srbiji, ne postoji jezička ni kulturološka barijera i zakonska regulativa je jako slična. AutoHub u Bosni čeka isti put koje su prošli ProdajaDelova i AutoHub u Srbiji, od edukacije tržišta do izgradnje baze zadovoljnih, lojalnih kupaca, koji se iznova vraćaju i koji će doneti vodeću poziciju na tržištu. Ono što je prednost u odnosu na početak poslovanja u Srbiji jeste to što će AutoHub u BiH moći od početka da koristi kompletnu infrastrukturu koje sada koriste internet prodavnice u Srbiji.“ kaže Đurović.

Internacionalizacija poslovanja je jedan od pravaca za dalji rast i razvoj Inspira grupe koji je definisan u okviru desetogodišnje strategije, pa je AutoHub.ba prvi iskorak na inostrana tržišta koji će otvoriti vrata ostalim biznisima.

Inspira grupa je domaća internet kompanija koja 23 godine razvija digitalne proizvode (oglasnike i e-trgovinu) u 6 oblasti: zapošljavanja i razboja karijere (Infostud), nekretnina (4zida), automobilizma (polovniautomobili), osiguranja (osiguranik), auto delova (prodajadelova, autohub) i guma (internet prodaja guma).

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde