Starbucks veruje u Kinu

Foto: Starbucks

Kompanija Starbucks saopštila je da je uložila više od 200 miliona dolara u novi proizvodni pogon u Kini. To je znak da je Kina i kineski potrošač i dalje ključan za globalni lanac kafe uprkos velikom ekonomskom usporavanju ove zemlje.

Gigant je otvorio masivni pogon u istočnoj Kini koji će služiti kao glavni proizvodni i distributivni centar širom zemlje, snabdevajući svežom kafom hiljade kineskih prodavnica, navodi se u saopštenju. Pogon se sastoji iz velikog objekta za prženje kafe i prostora koji posetiocima omogućava da vide kako se prave napitci.

Ova investicija Starbucks-a je najveća van Sjedinjenih Država, piše CNN.

Tržište sa potencijalom

Otvaranje „inovacionog parka“ od 7.400 kvadratnih metara, koji se nalazi u gradu Kunšan, oko sat vremena od Šangaja, dolazi nakon godinu dana odlaganja.

Kina je dugo bila jedan od najvažnijih pokretača rasta za Starbucks, služeći kao drugo najveće tržište širom sveta i vrhunsko tržište u inostranstvu.

Ali izvršni direktor Laksman Narasimhan kaže da je kompanija „još uvek u početnoj fazi u Kini“, napominjući da je potrošnja kafe u naciji koja je istorijski pila čaj i dalje relativno niska.

Međutim, kaže da i pored toga kao jedno od najvećih potrošačkih tržišta na svetu, “Kina predstavlja ogromnu šansu za Starbucks“.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde