Švajcarski ALSO Holding preuzeo jednog od vodećih provajdera IT proizvoda iz Srbije

Kompanija ALSO Holding AG zaključila je akviziciju PIN Computers doo, jednog od vodećih provajdera IT proizvoda iz Srbije. Nakon akvizicije, kompanija će nastaviti da posluje kao ALSO Serbia u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

“Ovo je deo uspešne razvojne strategije ALSO grupe, koja uključuje i širenje u 13 novih zemalja istočne Evrope od 2015. godine. Raspon akvizicija je bio od firmi specijalizovanih za distribuciju do Microsoft eksperta DAQUAS, akvizicije realizovane ranije ove godine. Uključujući tri nove zemlje, ALSO je sad prisutan u 16 zemalja istočne Evrope i 27 zemalja sveukupno u Evropi”, navodi se u saopštenju kompanije.

ALSO Srbija će lokalnim partnerima omogućiti pristup svom eko-sistemu IT hardvera i softvera, rešenjima, uslugama i digitalnim platformama.

“Mi smo već prisutni u Srbiji kroz jak tim programera. Njihova ekspertiza u domenima poput cyber bezbednosti i drugim digitalnim platformama, lokalna ekspertiza zaposlenih u PIN-u zajedno sa poslovnom ekspertizom ALSO-a sigurno će stvoriti izuzetno jakog igrača na tržištu,”  kaze Gustavo Möller-Hergt, CEO ALSO Holding AG.

ALSO Holding AG jedan je od najvećih dobavljača u ICT industriji. Kompanija sa sedištem u Švajcarskoj trenutno je aktivna u 27 zemalja širom Evrope i 93 zemlje sveta preko svoje platforme za partnere.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde