Francuska Groupama preuzela OTP osiguranje

Francuska osiguravajuća kuća Groupama preuzela je OTP osiguranje i nakon regulatornog odobrenja počeće sa poslovanjem u Hrvatskoj, javljaju hrvatski mediji.

Groupama će u Hrvatskoj poslovati pod imenom Groupama osiguranje i nuditi niz proizvoda iz segmenta životnih i neživotnih osiguranja, kaže se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da će s poslovanjem u Hrvatskoj početi po dobivejom regulatornom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) za preuzimanje OTP osiguranja.

Groupama je OTP osiguranje preuzela od OTP grupe. Finansijski detalji akvizicije nisu objavljeni.

Kako se navodi, strateški savez OTP-a i Groupame sklopljen je 2008. godine te Groupama danas drži značajan vlasnički udeo u OTP banci.

Groupama je osiguravač s tradicijom poslovanja u Francuskoj dužom od jednog veka i snažnim pozicijama na tržištima širom Evrope, Afrike i Azije, kaže se u saopštenju. Prema iznesenim podacima, posluje na 11 tržišta s 11,5 miliona klijenata, zapošljava 31 hiljadu ljudi, a lani je na nivou grupe ostvarila premijski prihod od 14,4 milijarde evra i operativnu dobit od 306 miliona evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde