Tedeski: Nema više razmišljanja “kako da onom do tebe crkne krava”

“Fudbalere i manekenke, petparačke pevačice zamenili su preduzetnici na naslovnim stranicama. To i dalje ne znači da je uloga preduzetnika poboljšana”, rekao je na panelu “Budućnost hrvatskog poduzetništva” u Zagrebu Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic grupe. 

Tedeschi je rekao da se menja pogled na preduzetništvo i potencirao činjenicu da su u Hrvatskoj  privilegovani jer imaju dva jednoroga (Rimac Automobili i Infobip) koji vrede više od milijardu dolara, po čemu su na vrhu EU. 

On je ukazao i da iako je uloga preduzetnika poboljšana “njih recimo uopšte nema u protokolima, Vlade, Sabora, predsednika, župana i gradonačelnika”. 

“Preduzetnici, ako postoje, oni su na dnu i takav je pogled na njih. S druge strane, među samim preduzetnicima mi znamo ko igra po pravilima, ko zapošljava i ko plaća, svašta se podvlači’, rekao je on i poručio da se treba distancirati od wannabe preduzetništva.

“Ako neko ima kompaniju, a plaća na crno ili švercuje, nema pravo da se kiti dičnom i zahtevnom pozicijom preduzetništva. Mi smo svi deo ovog ekosistema i ako mi možemo iznedriti najbolje, šaljemo najbolji poziv našoj deci, ali i stranim državama da dođu ovde da žive i stvaraju.”  

Tedeski pozdravlja potez Mate Rimca koji je pomogao firmi Infinum da napravi joint-venture sa Porsche-om i kaže da mu je drago što više nema razmišljanja “kako da onom do tebe crkne krava”. 

“Moramo prestati da razmišljamo kao feudalac koji je zalutao u 21. vek. Tragedija je kada imamo jednog koji ima kuću od belog kamena, a svi ostali us…e kuće.”

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde