Tedeski sve svoje deonice Atlantic Grupe preneo na novu firmu

Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic Grupe, sve svoje deonice, koje čine 50,2 posto temeljnog kapitala Grupe, ugovorno je preneo na firmu Myberg.

Kako piše hrvatski Lider, firmu je nedavno sam osnovao i u njegovom je njegovom stopostotnom vlasništvu. Time se de jure promenila vlasnička struktura Atlantic Grupe, koja je sada u vlasništvu firme Myberg, ali nikakva se promena nije dogodila de facto, jer je Tedeski i dalje većinski vlasnik kompanije na čijem je čelu.

U saopštenju koje je Atlantic Grupa uputila investitorima kaže se da Tedeski osnovao Myberg s ulogom od nešto više od milion i po kuna. Novoosnovana firma baviće se upravljanjem portfeljem u kojem su deonice Atlantic Grupe, a u budućnosti će voditi brigu i o drugim ličnim i porodičnim investicijama Emila Tedeskija.

Poziciju direktora Myberg-a Tedeski je poverio Marku Lesiću, nekadašnjem investicionom bankaru Zagrebačke banke u čijoj je bogatoj poslovnoj biografiji javnosti najpoznatiji dosad bio kao čelni čovek Nexus-ovih fondova, koji su raspolagali kapitalom od 1,2 milijarde kuna.

Atlantic Grupa je nedavno objavila da je tokom prvih šest meseci 2022. godine zabeležila prihod od prodaje u iznosu od 399,1 miliona evra, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja rast od 11 odsto.

Krajem juna, Grupa je prodala Palanački kiseljak, firmu iz Smederevske Palanke kompaniji Vik Pro univerzal. Prodata je cela proizvodnja sa svom imovinom, uključujući i tradicionalni brend mineralne vode Karađorđe. Kako su naveli to je „deo procesa dezinvestiranja manjih i non-kor delatnosti u skladu s Atlantic-ovom korporativnom strategijom“.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde