Treći ‘veliki’ odlazak iz Carlsberga: Povukao se i prvi čovek danskog giganta

Foto: Carlsberg Group

Izvršni direktor kompanije Carlsberg Sist Hart odlučio je da se povuče posle osam godina. Nakon ove objave danskog pivarskog giganta akcije kompanije su pale.

„S obzirom na njegovu dobru reputaciju i nedostatak jasnog naslednika, današnje vesti vidimo kao negativne“, navode analitičari JP Morgan, prenosi Reuters.

Doveden 2015. godine, delom da bi pomogao u obnavljanju usporene prodaje u svom odeljenju za Istočnu Evropu, uključujući Rusiju, Hart je uspešno nadgledao Carlsberg-ovu SAIL’22 strategiju, koja se fokusirala na smanjenje troškova i poboljšanje prodaje više vrhunskih brendova piva.

„Hart je postigao zapažene rezultate tokom svog vremena u Carlsberg-u“, rekao je predsednik nadzornog odbora Henrik Poulsen.

Treći odlazak u godinu dana

Hartov odlazak je treći ‘veliki’ odlazak ove godine u nizu kada je ova kompanija u pitanju. Pre njega to su učinili, bivši predsednik Fleming Bezenbaher (penzija), i finansijski direktor Hajne Dalsgard. Odlazak Hart je ipak za sve iznenađenje. A kako je saopšteno, potraga za naslednikom je u toku.

„Bila je privilegija voditi Carlsberg u proteklih osam godina. Neizmerno sam ponosan na organizaciju i rezultate koje smo kao tim postigli,”rekao je Hart za kompanijski sajt.

On je dodao da to što će još nekoliko meseci ostati u Carslberg-u doprineti završetku prodaje ruskog poslovanja kompanije pre leta.

„Već sada želim da iskoristim priliku da se zahvalim svim zaposlenima, kupcima, partnerima i zainteresovanim stranama na saradnji, poverenju i zajedničkim uspesima. Želim Carlsbergu i svim njegovim velikim ljudima sve najbolje za budućnost.”

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde