Više
  - Reklama -

  U januaru razgovori o novom aranžmanu sa MMF-om

  Još članaka iz ove rubrike

  Vlada Srbije će tokom januara voditi razgovore sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu, kako bi se nastavilo sa sprovođenjem strukturnih reformi u Srbiji, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija, prenosi novosadski Dnevnik.

  Ekonomista Ljubodrag Savić ističe da bi Srbija trebalo da potpiše novi aranžman sa MMF-om jer njihovo prisustvo u našoj zemlji predstavlja sigurnost za finansijere i strane investitore.

  “MMF je, ipak, jedna multinacionalna finansijska institucija koja, pre svega, štiti interese bogatih zemalja, a mi hteli to ili ne moramo da sarađujemo s tim bogatim zemljama, naročito u finansijskom smislu. Zato je vrlo važno kada MMF da pozitivnu ocenu našoj zemlji, a to je značajno i za finansijere i strane investitore”, rekao je Savić.

  Smatra da to i naša država prepoznaje i da je to razlog što ulazi u novi aranžman sa MMF-om.

  Govoreći o obliku novog aranžmana, Savić je uveren da će i taj aranžman, kao i prethodni, biti sastavljen tako da MMF ima ulogu savetodavca, odnosno da će i on biti “Čuvarkuća” (The Policy Coordination Instrument – PCI).

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo