Više

  VB: Putnici teško pronalaze osiguranje od svih poremećaja povezanih s koronom

  PRATITE NAS

  Poslednji članci iz ove rubrike

  Polise putnog osiguranja u Velikoj Britaniji koje nude „potpuno“ pokriće za poremećaje povezane s pandemijom koronavirusa vrlo su retke, pokazala je analiza britanskog udruženja za zaštitu potrošača „Which?“.

  „Which?“ je analizirao 253 polise i utvrdio da samo dve, one HSB-a i Barclaysa, nude putnicima punu finansijsku zaštitu, i to samo klijentima tih banaka, u paketu s drugim osiguranjima, navodi BBC.

  Te dve polise nude kupcima osiguranje u slučaju otkazivanja putovanja zbog izmenjenih smernica vlade ili zabrane putovanja. Pokrivaju i troškove putnika u slučaju pozitivnog testa na covid 19 i naloga o samoizolaciji, te mediciinske i troškove povratka u Britaniju.

  Svaka analizirana polisa nudi pokriće medicinskih troškova i troškove povratka u slučaju zaraze koronavirusom tokom putovanja, ali manje od trećine osiguravača nudi putnicima pokriće ako otkažu put nakon što ih je aplikacija za testiranje i praćenje uputila u samoizolaciju.

  Samo tri odsto njih spremno je da pokrije troškove u slučaju da putnik odustane od putovanja jer bi po povratku morao u karantin, što bi se moglo dogoditi ako vlada prebaci odredište na popis zemalja s većim rizikom.

  Iz udruženja apeluju da bi vlada trebala da sarađuje sa regulatorima kako bi putnici, odluče li otići u inostranstvo, dobili jasne informacije koji će im troškovi biti pokriveni a koji ne.

  Preporučujemo