Vlasnik industrije mesa Mitros obustavlja proizvodnju

Foto: Envato Elements / imagesourcecurated

Ključne tačke
  • Kompanija Gierlinger Holding GmbH, vlasnik sremskomitrovačke industrije mesa Mitros, donela je odluku da obustavi proizvodnju u ovoj fabrici.
  • Ovo je izuzetno teška situacija kako za zaposlene tako i za upravu kompanije, i razumemo da postoji široka javna zainteresovanost za dešavanja u fabrici, stoji u saopštenju.
  • Agrosmart podseća da je 2016. godine svečano otvorena ova fabrika, a da su zvaničnici rekli da je Vlada Srbije pomogla austrijskog investitora sa 5,3 miliona evra.

Kompanija Gierlinger Holding GmbH, vlasnik sremskomitrovačke industrije mesa Mitros, donela je odluku da obustavi proizvodnju u ovoj fabrici.

Kako izveštava Agrosmart, zaposleni u klaničnoj industriji Mitros, dobili su nedavno obaveštenje da će fabrika prestati sa radom do kraja godine, a sada se to i obistinilo, barem na neko vreme.

„Na osnovu detaljne analize poslovanja kompanije uprava i vlasnici privrednog društva Gierlinger Holding GmbH bili su primorani da donesu tešku odluku o obustavi proizvodnje u privrednom društvu MITROS FLEISCHWAREN DOO u Sremskoj Mitrovici. Zbog transparentnosti i pravičnosti prema zaposlenima, poslodavac je odlučio da obavesti zaposlene o ovoj odluci u najranijoj fazi“, navodi se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da će konkretni koraci koji će se preduzeti kako bi se sprovela ova odluka, kao i rokovi za njihovo izvršenje, biti precizno definisani u narednom periodu.

Ovo je izuzetno teška situacija kako za zaposlene tako i za upravu kompanije, i razumemo da postoji široka javna zainteresovanost za dešavanja u fabrici. Međutim, u ovom trenutku, poslodavac moli za strpljenje i razumevanje situacije koja je dovela do donošenja ove odluke, stoji u saopštenju.

Iznenađenje?

Agrosmart podseća da je 2016. godine svečano otvorena ova fabrika, a da su zvaničnici rekli da je Vlada Srbije pomogla austrijskog investitora sa 5,3 miliona evra „zbog 300 zaposlenih u fabrici, ali i za oko 700 ljudi s kojima će ta fabrika potpisati ugovore za otkup mesa“.

Da je vest iznenađenje govori i to da je početkom godine u prilogu Radio-televizije Vojvodine Mitros predstavljen kao “primer kompanije koja uspešno realizuje i sprovodi poslovne planove”.

Navedeno je i da većina proizvoda ove fabrike odlazi u izvoz, da se preko 200 vrhunskih prerađevina izvozi se širom sveta, a od nedavno i u Afriku, odnosno Ekvatorijalnu Gvineju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

  1. PUKLE NAŠE, A „STRANE INVESTICIJE“?

    Mitros Fleischwaren DOO u Sremskoj Mitrovici, firma koja je dobila finansijsku pomoć Vlade Srbije u iznosu od 5,8 miliona evra u vidu subvencija za zapošljavanje, odlučila je da prekine sa radom, a zaposlene ostavi na cedilu. Firma je puštena u rad 2016. godine. Na svečanom otvaranju fabrike sa zadovoljstvom je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sada kada su nemci utopili pare dobijene od naše zemlje napuštaju je, a predsednik mudro ćuti, kao da se ne tiče njega, a zaslužan je. Imovina Matrosa treba konfiskovati i pustiti u rad našim snagama. Zašto su je prodali kada je to bila jaka firma pre poklanjanja nemcima. Matros nije jedina firma koja je propala, ima ih bar desetak u Srbiji, a vlasti ne preduzimaju ništa da se spase te uništene fabrike. Na svečanom zatvaranju Matrosa neizostavno treba da prisustvuju ΛV i Brnabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde