Više
  - Reklama -

  Vlasnik Telenora u Srbiji poginuo u helikopterskoj nesreći

  Još članaka iz ove rubrike

  Pet osoba, među kojima je i najbogatiji čovek u Češkoj, Petr Kelner, nastradalo je, kada se njihov helikopter srušio u blizini glečera na Aljasci, rekli su zvaničnici, prenosi New York Times.

  Češki milijarder Petr Kelner, čiju je vrednost magazin Forbes procenio na 17,5 milijardi dolara, nalazio se u helikopteru Erbas AS350 B3, koji se srušio u blizini lednika Nik, saopštilo je planinsko odmaralište, koje je unajmio helikopter.

  Kelner (56) je nastradao sa još jednim gostom planinarskog odmarališta Tordriljo, takođe iz Češke, dvojicom vodiča i pilotom helikoptera, rekli su zvaničnici.

  Jedan preživeli je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju, prema navodima zvaničnika Aljaske, koji su istakli da će Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja sprovesti istragu, kako bi utvrdio šta je izazvalo pad.

  Kelner je bio osnivač i većinski akcionar grupe PPF, u čijem je vlasništvu i Telenor u Srbiji.

  New York Times prenosi da je Kelner svoje prvo bogatstvo stekao devedesetih godina, nakon osnivanja investicionog fonda, kojim je kupio kontrolni udeo u najvećoj osiguravajućoj kompaniji u zemlji. List dodaje da je u oktobru kupio veliku evropsku mrežu za emitovanje, „Central European Media Enterprises“, za 1,1 milijardu dolara, što je izazvalo zabrinutost u Češkoj da bi ta mreža mogla da izgubi nezavisnost.

  Bio je oženjen i imao četvoro dece, navodi se na sajtu njegove kompanije.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo