Zašto Samsung povećava proizvodnju personalizovanih frižidera?

Kompanija Samsung planira da u svoju ponudu uvrsti više elektronike koja se pravi po meri kako bi privukla mlađe kupce.

Južnokorejski gigant zabeležio je veliki skok u prodaji frižidera i sredstava za čišćenje tokom pandemije, dok je onlajn prodaja porasla za 50% tokom trećeg kvartala.

Jedno od područja rasta u Južnoj Koreji bili su frižideri koji se mogu prilagoditi veličini, materijalu i boji, piše BBC.

Zbog toga, kompanija planira da počne prodaju personalizovanih frižidera i u SAD-u, na Bliskom Istoku i u Evropi kasnije ove godine.

Specijalni frižideri za “kimchi” (fermentisani kupus) popularna su opcija i prošle godine su činili više od 67% južnokorejskog tržišta.

Zvaničnici Samsunga kažu da kupci imaju malo mogućnosti u tradicionalnom proizvodnom sistemu i da njihov način proizvodnje mora da se promeni radi personalizacije uređaja, što predstavlja veliku tranziciju. 

Samsung je jedna od retkih kompanija koja nudi elektroniku po meri, počevši od televizora „The Frame“ koji omogućava potrošačima da sami odaberu veličinu okvira.

Keneth Liev, stručnjak za uređaje u firmi IDC Asia Pacific koja se bavi tržišnim ispitivanjima, kaže da je napredak u tehnikama proizvodne linije omogućio kompanijama da ponude personalizovanije proizvode.

„Većina ljudi, uključujući milenijalce, obično vole personalizovane proizvode. Od sitnica poput novčanika, vrhunskih bicikala do automobila, kompanije su to pokušale da unovče, prilagođavajući se potrebama kako bi stvorile veću razliku u odnosu na konkurenciju“, rekao je on za BBC.

„Prilagođavanjem predmeta omogućava potrošaču da oseti da je njihov predmet jedinstveniji i da mu je bliže srcu.“

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde