19 operatera pod brendom Supernova ulaze u Telekom Srbije

Telekom Srbija prošle godine ostvario je 4,2 milijarde dinara neto profita što je povećanje od 64 odsto u odnosu na 2019. godinu, a u septembru će isplatiti dividendu akcionarima u iznosu od 4,1 milijardu dinara, rekao je generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić.

Gostujući na TV Prva, on je istakao da je dividenda koja će biti isplaćena državi kao većinskom, a i manjinskim akcionarima, duplo veća nego prethodne godine.

„Ove godine čist profit će biti preko 10 milijardi dinara, tako da se vidi da naša kompanija raste, skoro da duplira profit svake sledeće godine“, rekao je Lučić.

On je rekao da je 1. jun veliki datum za Telekom Srbije jer 19 operatera koji su kupljeni i rade pod brendom Supernova ulaze u Telekom Srbije.

Telekom Srbije je prošle godine uprkos pandemiji povećao prihode za 4,4 odsto, odnosno pet milijardi dinara, i tako ostvario odličan rezultat, rekao je Lučić i dodao da su prihodi povećani iako ljudi tokom pandemije, a pogotovu tokom vanrednog stanja nisu baš mnogo jurili nove usluge.

Lučić je istakao da će vrednost Telekoma Srbija od četiri milijarde evra najavljivana za 2023. godinu biti ostvarena godinu dana ranije.

„Mogu tvrditi da će to biti već sledeće godine. Jer nama je rast prihoda očigledan, i biće svake godine. A ove godine prihod i svi profiti imaće veći rast nego prošle godine. A postoji veliki prostor za optimizaciju troškova“, kaže on.

Lučić je ocenio da je Telekom bio u pravu kada je akvizirao manje profitabilne kompanije koje su bile stabilne i tako ukrupnio tržište, povećao prihode i profitabilnost u buduczhnosti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde