Nordeus prodat Amerikancima za 378 miliona dolara!

Srpski Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software, prenosi portal Businesswire, i navodi da je vrednost posla 378 miliona dolara. Taj novac će biti isplaćen delom u akcijama, a delom u kešu.

Osnivački tim Nordeusa nastaviće da vodi kompaniju.

Kao priznanje za sav rad koji je u proteklih jedanaest godina uložen u kompaniju i globalni proizvod, Top Eleven, „Take-Two“ smatra da će se vodeći proizvod kompanije savršeno uklopiti sa igrama kao što su „Grand Theft Auto“, „Civilization“, „BioShock“ i posebno „NBA 2K“. Nordeus se pridružuje „Take-Two“ porodici, jer dele viziju budućeg poslovnog razvoja kompanije iz Beograda, koja obuhvata razvoj igara i tehnologije za globalno tržište, kao i njenog uticaja na lokalnu zajednicu u Srbiji.

„To su sjajne vesti za našu zemlju, naš grad i našu tehnološku zajednicu, jer je to potvrda uticaja koji možemo da imamo globalno kao kreatori i poslovni lideri iz Srbije“, rekao je Branko Milutinović, suosnivač i generalni direktor Nordeusa. „U partnerstvu sa kompanijom „Take-Two“, bićemo još snažniji da se takmičimo na globalnom nivou, posebno na tržištima poput SAD-a i Kine.“

https://bonitet.com/osnovan-nordeus-2010/

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde