Prva srpska igrica na Netflix platformi

Srpski Demagog gaming studio potpisao je ugovor sa najvećom striming platformom Netflix, pa će video igra ‘Highwater’ za mobilne telefone biti eksluziva za njihov gaming servis, objavila je Serbian Gaming Association (SGA) .

‘Highwater’ je prequel u odnosu na kritički izuzetno dobro ocenjen debi Demagog studija, ‘Golf Club: Wasteland’. Igrački i grafički ovo će biti veliki iskorak u odnosu na prvi naslov zato što je igra smeštena u 3D okruženje, a gameplay je znatno složeniji, piše SGA.

„U samom Netfliksu izgleda postoji buzz oko igre, naročito oko emocija koje igra izaziva,” rekao je Igor Simić, CEO i kreativni direktor Demagog studija.

Buzz o kojem  govori nikako nije slučajan jer je ekipa Demagog studija zaista vična u worldbuilding-u i lako vas upeca u emotivnu mrežu, piše SGA. Kako je Simić rekao na predavanju koje je održao ove godine na WN Belgrade konferenciji, glavni lik njihove trilogije u stvari je sam svet. Saradnja sa Netflixom otuda može pomoći dugoročnom cilju ovog indi studija da transmedijalno proširi svet njihovih igara i na male ekrane.

Potencijalni igrači treba da budu spremni za vizuelno očaravajući svet koji će ih ovoga puta uvući u potezne borbe i upoznati sa skoro stotinak likova i pretečom Radio Nostalgije sa Marsa. Izlazak igre za PC na Steam-u i za mobilne uređaje na Netflix Games-u očekuje se “vrlo skoro”, a ubrzo potom i za konzole, potvrdili su iz Demagog Studija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde