Adidas uspeo da se „reši“ Reeboka

Adidas je postigao dogovor o prodaji posrnulog proizvođača sportske opreme Reebok Authentic Brands Groupu za otprilike 2,5 milijardi dolara.

Ranije se spekulisalo da će cena biti nešto veća od milijardu dolara.

Reebok će prodajom postati deo maloprodajnog konglomerata koji je preuzeo mnoge bankrotirane marke kao što su Brooks Brothers, Aeropostale i Forever 21. Authentic Brands priprema se za inicijalnu javnu ponudu deonica koja bi se mogla dogoditi već ovog leta.

Očekuje se da će se Reebokova akvizicija zatvoriti u prvom tromesečju 2022. godine, saopštio je Adidas.

Adidas je rekao da će se većina akvizicijske cene platiti u gotovini kada se posao zaključi. Ostatak se sastoji od odgođene ili potencijalne naknade, ali uslovi tog dogovora nisu objavljeni. Adidas je rekao da će najveći deo prihoda od posla pri zatvaranju podeliti sa svojim deoničarima, prenose agencije.

Nemačka kompanija za sportsku odeću Adidas već je neko vreme tražila način da izdvoji ili proda Reebok.

Adidas je kupio Reebok 2006. godine za 3,8 milijardi američkih dolara, ali su investitori od njih tražili da ga se reše, ukazujući na slabe poslovne rezultate. Reebokovi prihodi padaju već pune tri godine i to je glavni razlog zbog čega se Adidas odlučio na prodaju.

Adidas je u međuvremenu uspeo da ublaži dominaciju kompanije Nike u SAD-u, oslanjajući se na vlastiti brend i na saradnju sa slavnima, poput Kanje Vesta, Bijonse i Farela Vilijamsa.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde