Više

  Amazon otvara kancelariju u Zagrebu

  PRATITE NAS

  Poslednji članci iz ove rubrike

  Američka kompanija za e-trgovinu Amazon saopštila je da otvara novih 55.000 radnih mesta širom sveta u sektorima administrativnih poslova, robotike, istraživanja i inženjeringa.

  Oko 40.000 radnih mesta biće otvoreno u SAD -u, 2.500 u Velikoj Britaniji, a ostatak uglavnom u Indiji, Nemačkoj i Japanu, prenosi britanski javni servis BBC. Jedan deo očigledno će biti zaposlen i u ovom delu sveta.

  Amazon, je kako javlja Jutarnji list, nakon dve godine priprema, i formalno krenuo u otvaranje kancelarije u Zagrebu. Za početak traži 15 zaposlenih, a neslužbeno se u branši spominje da bi se konačna brojka mogla popeti na njih 50.  Među 15 oglašenih pozicija u Zagrebu, Jutarnji list piše da Amazon ne traži ni programere ni specijaliste za e-trgovinu, nego celi niz stručnjaka koji bi se bavili projektovanjem i održavanjem cloud infrastrukture koju kompanija želi da ojača u Hrvatskoj.

  Pre dve godine Amazon je preko svoje ćerke firme A100 Row Inc. otvorio u Hrvatskoj preduzeće Amazon Data Services Zagreb d.o.o. U februaru je zakupio servere za ‘caching’, odnosno Zagreb direktno povezao na svoju cloud infrastrukturu. Tada je naveo da klijentima, poput Netflixa, može ponuditi 14 odsto brži prenos podataka do korisnika. U drugom koraku sada u Zagrebu razvija tim koji bi se bavio dizajniranjem i realizacijom velikih cloud projekata na globalnom nivou.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo