Odluku o vraćanju u kancelarije Amazon odložio za sledeću godinu

Amazon je odložio datum povratka zaposlenih u kancelarije do početka sledeće godine usled naglog porasta slučajeva Covid-19 u odnosu na varijantu Delta, što ga čini jednim od najznačajnijih kašnjenja do sada u tehnološkoj industriji.

Zaposleni u više zemalja prvobitno je trebalo da se delimično vrate u kancelarije do 7. septembra, ali je taj datum sada pomeren na 3. januar 2022, kazali su za CNN iz Amazona.

Kada se vrate, zaposleni će morati da nose maske dok su u kancelariji, osim ako donesu dokaz da su vakcinisani, dodala je kompanija.

Ova promena dolazi nakon što je Amazon povukao neke mere opreza za vreme pandemije za svoje ​​radnike u skladištima. Amazon je nedavno rekao da će prestati da nudi testiranje na Covid-19 do kraja jula, navodeći kao razlog široku dostupnost testiranja i vakcina. Krajem maja Amazon je obavestio radnike da će ukinuti obavezu nošenja maski za potpuno vakcinisane zaposlene u skladištima, nakon smernica američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u kojima se navodi da potpuno vakcinisani ljudi mogu biti bez maski u većini okolnosti sve dok u skladu je s radnim mestima i lokalnim poslovnim politikama.

Mnoge od najvećih kompanija tehnološke industrije, koje su među prvima zatvorile svoje kancelarije na početku pandemije prošle godine, postavile su septembar ove godine kao cilj ponovnog otvaranja. Sada ove firme odlažu te planove zbog zabrinutosti oko povećanja varijante Delte virusa Covid-19 a u nekim slučajevima zahtevaju vakcinisane zaposlenih koji se vraćaju.

Google je prošle sedmice najavio da će pomeriti datum povratka radnika u kancelarije s 1. septembra na 18. oktobar, dok je Uber saopštio da neće ponovno otvoriti svoje kancelarije do 25. oktobra.

Apple je takođe odložio otvaranje svojih kancelarije sa septembra za najmanje mesec dana.

Microsoft, čije je sedište blizu Amazonovog, takođe je odložio svoje potpuno ponovno otvaranje te je rekao da neće dopustiti svim radnicima povratak pre 4. oktobra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde