Amazon za 8,5 mlrd dolara kupio MGM

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Kompanija Amazon potvrdila je da je zaključila ugovor vredan 8,5 milijardi dolara za kupovinu Metro Goldwyn Mayer-a (MGM).

Tako će se firma koja stoji iza “Rokija” i Džejmsa Bonda povezati s gigantom online maloprodaje, jer želi da privuče potrošače kroz streaming videa, penosi Investitor..

U saopštenju, Amazon je poželeo dobrodošlicu svim zaposlenima MGM-a i istakao da neće biti otpuštanja.

Zaključenje ugovora dolazi nakon što je protekao rok za američku Federalnu trgovinsku komisiju, koja je mogla da ospori sporazum.

Online prodavac sa sedištem u Sijetlu najavio je transakciju u maju 2021, rekavši da je MGM ponudio mnoštvo sadržaja kako bi privukao potrošače u svoj klub za brzu dostavu i streaming servis Prime, koji u Sjedinjenim Državama košta 14,99 dolara mesečno.

Gotovo godinu dana kasnije, Amazon više nema regulatornih prepreka za preuzimanje. Evropska komisija odobrila je sporazum u utorak, bez ikakvih uslova.

Prema podacima Amazona, zaposleni MGM-a pridružiće se organizaciji Majka Hopkinsa, starijeg potpredsednika Prime Video i Amazon Studios-a.

MGM će, zahvaljujući ovom poslu, pojačati ponudu Amazon Prime Video s više od 4.000 filmskih naslova, uključujući i ovogodišnje nominovane za nagradu Oskar.

Preporučujemo

Pratite nas