Džejms Bond dobija novog „vlasnika“?

Nakon najave da AT&T preuzima Discovery, striming “trka u naoružanju” se izgleda nastavlja.

Kako piše Financial Times, pozivajući se na upućene izvore, Amazon bi kupio MGM – koji je između ostalog vlasnik franšize o Džejms Bond i to za 9 milijardi dolara.

MGM je praktinoi jedini značajni holivudski studio koji nije u sastavu neke velike kompanije. Naime, Warner Bros deo je telekomunikacijskog diva AT&T-a, Fox posluje pod patronatom Disneyja, Universal je deo Comcasta, a Paramount je u sastavu ViacomCBS-a, prenosi Poslovni dnevnik.

Kao i ostali filmski studiji, i MGM je osetio teške posledice pandemije koronavirusa koja je na više meseci zatvorila vrata bioskopskih dvorana u Evropi i Americi.

Studio je zbog toga četiri puta odlagao premijeru filma “Za smrt nema vremena”, najnovijeg nastavka jedne od najdugovečnijih franšiza u istoriji filma, o tajnom agentu Džejmsu Bondu.

Dok je film bio “na čekanju”, a prošle jeseni svet pogodio drugi talas pandemije, Netflix je pregovarao sa MGM-om o otkupu “Nema vremena za umiranje” za striming prikazivanje. Međutim, cena koju je studio postavio navodno je bila neprihvatljiva Netflixu.

U takvim okolnostima “uleteo” je Amazon koji je usred svojih planova u sektoru zabave. Preoblikovanje tog poslovanja bi trebao voditi Džef Blekburn, nekadašnji pomoćnik izvršnog direktora i osnivača Džefa Bezosa.

Prošle je godine Amazon je utrošio 11 milijardi dolara na stvaranje, preuzimanje ili licenciranje muzičkog i video sadržaja za korisnike usluge Prime. Za poređenje, godinu ranije za istu je stvar utrošio 7,8 milijardi dolara. U nedavnom pismu deoničarima  Bezos je naveo kako Prime ima više od 200 miliona korisnika.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde