Amazon za gotovo 4 mlrd dolara kupio mrežu ‘butik ordinacija’

Kompanija Amazon objavila je da preuzima One Medical, koji pruža usluge primarne zdravstvene zaštite u ‘dilu’ koji se procenjuje na otprilike 3,9 milijardi dolara.

Dogovor produbljuje prisutnost Amazona u sektoru zdravstva, za kojeg je Nil Lindzi, viša potpredsednica Amazon Health Services, rekao da je „visoko na popisu iskustava koja trebaju reinvenciju“, prenosi Seebiz.

Div e-trgovine nada se poboljšati način na koji ljudi rezervišu termine i iskustvo pregleda kod lekara, rekla je Lindzi u izjavi.

„Želimo da budemo kompanija koja pomaže da se dramatično poboljša iskustvo zdravstvene zaštite tokom sledećih nekoliko godina“, rekao je.

One Medical, koji je izašao na berzu 2020., upravlja mrežom ‘butik ordinacija’ primarne zdravstvene zaštite, a nudi i niz usluga telemedicine.

Narasla je do nadgledanja 188 medicinskih ordinacija na 25 tržišta i broji 767.000 članova, prema poslednjim kvartalnim rezultatima. One Medical izvestio je o neto gubitku od 90,9 miliona dolara na prihod od 254,1 milion dolara u prvom kvartalu.

„Postoji ogromna prilika da iskustvo zdravstvene zaštite učinimo pristupačnijim, čak ugodnijim za pacijente i pružaoce usluga“, rekao je izvršni direktor One Medicala Amir Dan Rubin u izjavi.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde