AstraZeneca kupuje biotehnološku firmu za 1,27 mlrd dolara

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Iz englesko-švedske kompanije za proizvodnju lekova AstraZeneca saopšteno je da će otkupiti biotehnološku firmu TeneoTwo za 1,27 milijardi dolara. Ovim potezom farmaceutska kompanija planira da proširi svoju listu terapija za lečenje karcinoma krvi.

Ugovor uključuje eksperimentalni tretman za non-Hočkin limfom na kome radi američka firma, navodi se u saopštenju farmaceutske kompanije.

Eksperimentalna terapija, koja tretira T-limfocite, deo je imunoterapijske klase tretmana koji podstiču telo da se samo bori protiv kancerogenih ćelija, piše Reuters, a prenosi Biznis.rs.

Iz kompanije AstraZeneca je saopšteno da je sklopljen ugovor o kupovini svih hartija od vrednosti iz izvanredne klase, a proizvođač lekova je unapred platio 100 miliona za zaključenje ugovora i napravio dodatne povezane uplate u visini do 1,17 milijardi dolara.

Transakcija će najverovatnije biti zaključena u trećem kvartalu ove godine i, prema predviđanjima, neće uticati na finansijske izglede kompanije AstraZeneca za 2022. godinu.

Preporučujemo

Pratite nas