Belgijski lider u HR-u kupio hrvatski HRPRO

Belgijska kompanija SD Worx,  evropski lider u ponudi rešenja za upravljanje ljudskim resursima, kupila je HRPRO koja je tržišni lider na području HR-a u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

HRPRO je razvio vlastiti informacioni sistem za upravljanje ljudskim potencijalima HRNET kojeg koristi više od 250.000 zaposlenih u 16 zemalja srednje Evrope i regiona. Kupovinom hrvatske firme, Belgijanci ulaze na regionalno tržište, dok HRPRO dobija pristup tržištima u kojima je SD Worx aktivan. Posluju u više od 150 zemalja, lani su imali promet od 858 miliona evra, a osnovani su 1945.

“SD Worx ima jasnu strategiju biti vodeći pružalac usluga obračuna plata i upravljanja ljudskim potencijalima u Evropi. Ovom akvizicijom jačamo naš portfelj kroz vlastiti softver za obračun plata i upravljanje ljudskim potencijalima”, navodi Kobe Verdonk, izvršni direktor SD Worxa.

HRPRO je porodična firma u kojoj trenutno radi 60 zaposlenih i lani je ostvarila prihod od 3,1 miliona evra.

Jasmina Lukačević, generalna direktorka HRPRO-a kaže da im pridruživanje SD Worx-u omogućuje ubrzanje rasta u Hrvatskoj i regionu.

“SD Worx je zdrava i ambiciozna organizacija koja kontinuirano ulaže u budućnost svojih klijenata i zaposlenih pa nas posebno motivišu nove mogućnosti razvoja zaposlenih, uspostavljanje dobre saradnje, razmena znanja i iskustava te podizanje inovacijskih kapaciteta“, dodala je.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde