Atlantic Grupa prodala fabriku dečje hrane austrijskoj kompaniji

Atlantic Grupa potpisala je ugovor o kupoprodaji proizvodne lokacije Mirna u Sloveniji austrijskoj kompanije Gittis Naturprodukte GmbH.

Reč je, kako navode hrvatski mediji, o zaključenju procesa započetog prodajom brenda dečje prehrane Bebi srpskoj Nelt Grupi prošle godine, odnosno o nastavku procesa dezinvestiranja non-core delatnosti u skladu s Atlantic-ovom korporativnom strategijom. Gittis preuzima ukupnu proizvodnu lokaciju sa zaposlenima.

Na lokaciji Mirna proizvodio se asortiman dečje hrane brenda Bebi, čiji su proizvodi preko 35 godina plasirani na tržišta Rusije i ostatka ZND-a. Nakon lanjske prodaje Bebija Nelt Grupi, koja već raspolaže vlastitim kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dečje hrane, proizvodna lokacija u Mirni ostala je u sistemu Atlantic Grupe.

Idealno rešenje našlo se u porodici Pol, vlasnicima ugledne austrijske kompanije osnovane 1957., kojoj je proizvodnja dečje hrane, cerealija i barova u centru poslovanja, a koja je do danas izrasla u relevantnog proizvođača i partnera brojnim međunarodnim kupcima. Novi strateški partner dugoročno planira punu aktivaciju lokacije Mirna, ali i ulaganja u njen dalji tehnološki razvoj te zaposlene što predstavlja izvrsnu perspektivu za lokaciju, ocenjuju mediji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde