Bezos našao novog direktora za svoj Blue Origin

Foto: Amazon

Blue Origin, svemirska kompanija Džefa Bezosa, našla je novog izvršnog direktora.

Dejv Limp, dugogodišnji izvršni direktor na Amazon.com pridružiće se Blue Origin-u kao izvršni direktor početkom decembra, sudeći po mejlu koji je Bezos poslao zaposlenima u ponedeljak, piše Wall Street Journal.

On će preuzeti mesto sadašnjeg šefa kompanije Boba Smita, u trenutku kada kompanija pokušava da uhvati korak sa SpaceX-om.

Blue Origin je osnovao Bezos pre skoro 25 godina, ali je zaostao za SpaceX-om Ilona Maska u smislu lansiranja misija u orbitu. Iako je kompanija stvorila nekoliko odeljenja, još uvek nije sprovela orbitalnu misiju.

Sporiji, metodičniji stil kompanije u razvoju raketa frustrirao je neke bivše zaposlene i, povremeno, izazivao pitanja ljudi u industriji o njenom tempu.

„Dejv ima izuzetan osećaj za hitnost, unosi energiju u sve i pomaže timovima da se kreću brže“, napisao je Bezos u mejlu.

Limp je radio na brojnim dobro poznatim potrošačkim proizvodima u Amazonu, uključujući Kindle čitač tehnološkog giganta i njegov Alexa uređaj. Takođe je upravljao Projektom Kuiper, satelitskom mrežom u niskoj orbiti koja bi se takmičila sa SpaceX-ovom Starlink flotom.

 

 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde