Više
  - Reklama -

  Bil i Melinda rešili sva pitanja oko imovine?

  Još članaka iz ove rubrike

  Bil i Melinda Gejts objavili su da će se nakon 27 godina braka razvesti, ali i da su postigli dogovor o tome kako će podeliti svoju imovinu. U svojoj molbi za razvod, bračni par zatražio je od suda da im podeli zajedničku imovinu, poslovne interese i obaveze kako je navedeno u njihovom ugovoru o razvodu, koji nije objavljen u javnosti.

  Ako se uzme u obzir da je Gejts prema Forbesu vredan 130,5 milijardi dolara, ostaje nejasno koliko je “vredna” Melinda. Ona je 2015. godine osnovala Pivotal Ventures, investicionu kompaniju usmerenu na žene i porodice, a Fondacija Bil i Melinda Gejts na kraju 2019. imala je neto imovinu od 43,3 milijarde dolara. 

  Sudski papiri do kojih je došao TMZ pokazuju da je Gejts angažovao tri advokatske kancelarije, uključujući “Munger, Tolles & Olson”. Čarls Munger (97), koga neki vide kao desnu ruku Vorena Bafeta, osnovao je firmu 1962. godine, ali nije naveden kao jedan od Gejtsovih advokata. Njih dvojica zajedno su radili u holdingu Vorena Bafeta, Berkshire Hathaway.

  Papiri o razvodu takođe pokazuju da pre braka nije bilo predbračnog sporazuma, koji bi kako navodi The Independent mogao da znači da bi razvod potencijalno mogao podeliti bogatstvo na pola.

  Kako piše Newsweek, dokumenti o razvodu koje je podnela Melinda Gejts uključuju naredbu koja sprečava i nju i njenog supruga Bila da prodaju imovinu. Među papirima koji su dostavljeni sudu tako je bila i automatska privremena naredba kojom su postavljena finansijska ograničenja, koja ograničavaju Melindinu i Billovu mogućnost da raspolažu imovinom ili izvršavaju promene u polisama osiguranja, osim u slučaju pismenog dogovora ili naloga suda.

  Rendi Kesler, advokat za razvode slavnih, rekao je magazinu People da ugovor o razdvajanju signalizira da su obe strane same rešile sva pitanja.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo