Bonitet upitnik: Bojan Vračević

  • Bojan Vračević je predsednik Izvršnog odbora S-Leasing na čijem je čelu već 12 godina.
  • Pre ove uloge imao je desetogodišnje iskustvo u bankarskom sektoru od čega je četiri godine proveo na različitim pozicijama u Erste banci.
  • Bojan Vračević diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer Međunarodni odnosi, kao i Fakultetu za Internacionalni menadžment na smeru Biznis administracija.

Kako ste zaradili prvi novac?

Imao sam 10 ili 11 godina, povezao sam i podesio komšiji novonabavljeni video rekorder. Zaradio sam 50 ili 100 tadašnjih dinara, novčanica sa spomenikom na Kozari. Uradio bih to svakako i bez naknade, ali je bilo sjajno kada sam shvatio da se ljubav prema tehničkim uređajima i snalažljivost, isplate.

Ko je osoba od koje ste najviše naučili?

Moja baka Mara, moja supruga Ana i moj najbolji prijatelj Dejan. I svi oni dobri ljudi koji su pisali knjige iz kojih sam nešto naučio.

Koja je vaša najveća životna promena?

Uh, zaista ne mogu da izdvojim jednu kao najveću. A i biće ih još sigurno, pa možda neka buduća bude najveća. Zaista verujem da čovek mora da se konstantno menja i unapređuje. U ovih 44 godine napravio sam solidan broj promena. Istakao bih ostavljanje cigareta pre 5 godina, trčanje na duge staze koje sam uveo pre 4 godine, dodatni trud koji ulažem poslednjih desetak godina da bolje razumem emocije drugih ljudi. Jedna davna promena je obojila i moju karijeru, kada sam 2003. nakon završenih studija međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka, skratio kosu i odlučio da konkurišem za posao u banci.

Šta je za vas novac?

Samo sredstvo.

Koji je vaš najveći poslovni propust?

Dešavalo mi se da zbog prevelikog fokusa na rezultat i na ostvarenje,  zanemarim emocije, stavove i interese drugih kao i njihove međusobne odnose. To zna da ima prilično nezgodne posledice kako na rezultat tako i na ljude, uključujući i mene.

Koga pitate za savet kada donosite važnu odluku?

Mog najboljeg prijatelja i kuma Dejana i suprugu Anu.

Koje su danas po vašem mišljenju najcenjenije vrline?

I danas i uvek: pouzdanost, poverenje i humanost(dobrota).

Ko je za vas ‘čovek od boniteta’?

Pouzdan čovek koji zaslužuje poverenje i deli svoju energiju sa drugima.

Kako će izgledati svet 2050. godine?

Verujem mnogi humanije nego danas. Nadam se da ćemo uspeti da iskoristimo tehnološki napredak i silne resurse koje imamo da smanjimo patnju koja postoji širom planete. Takođe, nadam se da ćemo smanjiti zagađenje i unaprediti upotrebu resursa na prihvatljiv i održiv način.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde