Britanski investitor od Crne Gore pravi zdravstveni centar regiona?

Britanski investitor Sandživ Kumar namerava da Crna Gora bude zdravstveni centar u kojem će se lečiti ljudi iz regiona i šire.

Kako je kazao podgoričkoj Pobjedi, svoj posao iz Londona, gde poseduje lanac zdravstvenih ustanova, proširiće u Crnu Goru i dugoročno uložiti 20 miliona evra, a namerava i da zaposli 2.000 osoba domaćeg kadra čije znanje će usavršiti na njegovim klinikama širom sveta.

Pored toga, dodatne investicije bi bile u lanac wellnes centara jer je, po njegovom mišljenju, Crna Gora bogomdana klimom, reljefom, čistim vazduhom za brigu o zdravlju.

Po njegovom mišljenju, Crnoj Gori trebaju ulaganja u zdravstvo, a pošto je turizam vodeća privredna grana na ovaj način će sezona trajati 12 meseci, a ne kao do sada dva do tri meseca.

“Zdravstveni turizam u Crnoj Gori itekako ima potencijala,” kaže Kumar dodajući da će njihov biznis početi tako što će kupiti neke privatne crnogorske klinike. On je rekao da ne može da precizira kada će tačno započeti poslovanje, ali najavljuje da će to sigurno biti do kraja godine.

U Londonu, kako naglašava, ima brojne biznise. Poseduje grupu kompanija koja ulaže jedna u drugu i različite vrste biznisa počev od brige o zdravlju, poljoprivrede, berze itd. Međutim, glavni biznis mu je lanac klinika koje su spojene u grupaciju pod brendom Health Care. Te klinike posluju i pružaju razne zdravstvene i velnes usluge. Tu su bolnice, dijagnostika, kardiologija, hirurgija… a do sada je, osim Britanije, biznis proširio u Aziji, Kanadi, Severnoj Africi, Indoneziji…

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde