Carlyle Group skupio preko tri milijarde evra za panevropski tehnološki fond

Investiciona kompanija Carlyle Group prikupila je više od tri milijarde evra za panevropski tehnološki fond.

Carlyle Europe Technology Partners (CETP V) kako je fond nazvan, biće fokusiran na tehnološke kompanije nižeg srednjeg tržišta i rastuće kompanije širom Evrope.

Fond je ovu sumu skupio za manje od godinu dana prikupljanja sredstava, više nego udvostručivši veličinu prethodnog fonda CETP IV.

Sa prosečnim horizontom ulaganja od pet godina, fond cilja na oblasti kao što su sajber bezbednost, digitalna transformacija i čista tehnologija, kao i softverske aplikacije za finansijske usluge, zdravstvenu zaštitu i infrastrukturu, rekli su za Reuters direktori Majkl Vand i Vladimir Lasocki.

Lasocki je rekao da postoje prilike na manje pogođenim privatnim tržištima, uprkos padu tehnološke vrednosti i širokoj rasprodaji tehnologije na javnim tržištima nakon pandemije i krize izazvane ratom u Ukrajini.

Čekovi od 250 miliona

Carlyle ima za cilj da investira u otprilike 20-30 kompanija kroz novi fond i u većini slučajeva će kupiti većinski udeo.

On će, međutim, rezervisati oko 15% fonda za transakcije kapitala rasta, rekli su Vand i Lasocki.

Fond će ispisati vlasničke čekove do 250 miliona evra, što će rezultirati poslovima između 100 miliona evra i 500 miliona evra u vrednosti preduzeća, rekli su oni.

Ciljajući B2B tehnološke poslove u Evropi, Carlyle će podržati portfolio firme sa planovima da postanu više internacionalne, na primer, proboj na američko tržište.

Takođe će raditi sa kompanijama na unapređenju menadžerskih timova i ubrzanju rasta putem M&A transakcija, rekli su.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde