United Media kupila medijsku kuću u Sloveniji

Medijska kompanija United Media saopštila je da je postala većinski vlasnik slovenačke medijske kuće Adria Media Ljubljana.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, United Media postala je vlasnik 71 odsto vlasništva u kompaniji Adria Media, kući koja u svom vlasništvu ima najprestižnije portale i štampana izdanja u Sloveniji, ističe se u saopštenju.

“Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što je kompanija Adria Media postale deo portfolija United Medije. U svom vlasništvu imaju najbrže rastući digitalni portfolio koji trenutno zauzima 3. mesto među svim portalima u Sloveniji. Nastavićemo da razvijamo ono što je već sada jako uspešan biznis i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dođemo do nove publike”, rekla je izvršna direktorka United Media, Aleksandra Subotić.

Adria Media je, kako se navodi, izdavačka kuća s portfoliom najvažnijih nacionalnih i internacionalnih štampanih i digitalnih brendova Metropolitan, Avto Magazin, Govori se, Aktivni, Cosmopolitan, Elle, Sensa i Story.

Prema službenim merenjima slovenačkog MOSS-a, digitalna izdanja Adria Medije su četvrti izdavač u zemlji i imaju 52% udela na slovenačkom tržištu, po dosegu.

United Media posluje u osam zemalja i u čijem portfoliju se nalazi 58 televizijskih kanala, 28 portala, šest štampanij izdanja i pet radijskih stanica.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde