United Media kupila podgoričke Vijesti

United Media, koja je u Srbiji vlasnik televizija N1 i Nova S, postala je većinski vlasnik medijske kuće “Vijesti” iz Crne Gore.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje 51 odsto vlasništva u “Vijestima”, kući koja obuhvata portal, televiziju i štampano izdanje. Pismo o namerama kompanija je poslala u novembru prošle godine.

“Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što su Vijesti deo portfolija United Media. Nastavićemo da negujemo vrednosti po kojima su prepoznatljivi na tržištu ali i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dopremo do nove publike”, istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

United Media će štititi uredničku nezavisnost

Prema rečima Željka Ivanovića, jednog od osnivača Vijesti i predsednika Odbora direktora, United Media se, kao novi deoničar, obavezao da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju medija.

“Glavni urednik i novine i TV biće i dalje biran na predlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz Njujorka koji je od osnivanja manjinski deoničar Vijesti”, naglašava Ivanović.

United Media posluje u osam zemalja a u portfoliu se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, te brojni portal i radio stanice.

Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF) je neprofitni investicioni fond koji već 25 godina podržava nezavisne medije u regionu. MDIF ima manjinski udeo u medijima.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde