Česi kupili retail park u Hrvatskoj za 40 miliona evra

Foto: Galerija Bakar

Češka grupa ZDR Investments objavila je da je kupila retail park Galeriju Bakar u severnom hrvatskom gradu Bakru za oko 40 miliona evra.

Retail park ima površinu od 30.579 kvadratnih metara, saopšteno je iz ZDR-a.

Galerija Bakar najveći je retail park na području grada Rijeke, susednih jadranskih ostrva i Gorskog kotara, saopštio je ZDR.

Komentarišući akviziciju, Roman Latuske, partner u ZDR Grupi, rekao je: „Ova akvizicija jača našu poziciju u Hrvatskoj i dodaje još jednu veliku nekretninu sa atraktivnim prinosom u naš portfelj. Sa akvizicijom, udeo stranih nekretnina (Austrija, Nemačka, Hrvatska i Slovačka) u našem fondu za kvalifikovane investitore raste na preko 50%.“

Kako stoji na web stranici Galerije Bakar, retail park otvoren je u aprilu 2023. godine, a vlasnik mu je lokalna kompanija za nekretnine AM PS Lambda Nekretnine, deo MID Bau Nekretnine, hrvatskog ogranka austrijske MID grupe.

Nekretninski fondovi ZDR Investments ulažu u komercijalne nekretnine visokog prinosa u Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Nemačkoj i Hrvatskoj. Pre ovoga u Hrvatskoj je investirao u Retail Park Pula sa 37.340 kvadratnih metara iznajmljive površine 2020. godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde